Bikramról

Bikram Choudhury szülőhazájában, Indiában kezdett el jógázni 3 éves korában, 5 évesen kezdte meg tanulmányait Bishnu Ghosh-nál (Paramahansa Yogananda testvére), s hamarosan jóga bajnok lett. 11 évesen ő volt a valaha legfiatalabb versenyző, aki megnyerte az indiai Nemzeti Jóga Bajnokságot.
14 évesen Swami Shivananda „yogi raj”-nak (a jógik királyának) nevezte őt.

20 évesen egy súlyemelő baleset következtében Bikram megbénult. Guruja vezetésével, Bikram létrehozta saját 26 gyakorlatból álló sorozatát, amelynek segítségével visszanyerte egészségét. A keleti fegyelem és a nyugati orvoslás vegyítésével, Bikram tökéletesítette átfogó rendszerét, hogy az mindenkinek megfelelő legyen kortól és edzettségi állapottól függetlenül.
Bikram 1973-ban érkezett az Amerikai Egyesült Államokba az akkori elnök, Richard Nixon meghívására és Shirley Maclaine ösztönzésére. Gyorsan a legkeresettebb jógaoktatóvá vált nyugaton, özönlöttek hozzá a hírességek, sportolók és sokan mások. Azóta több ezer tanítványát gyógyította meg iskolájában Beverly hills-ben és a világot járva, eljuttatva a Bikram jóga jótékony hatását az emberek millióihoz világszerte.