Jógaetikett

                                                 Jóga Etikett

A teremben:
·      Az óra pontosan kezdődik, a későket nem áll módunkban beengedni. Kérlek, próbálj órakezdés előtt 20 perccel érkezni.
·      Várd ki az óra végét, ha feltétlenül ki kell menned a teremből óra közben az egyes gyakorlatok közti pihenőben tedd.
·     A teremben csendet kérünk! ..attól a pillanattól kezdve, hogy beléptél a terembe egészen addig, míg óra után elhagyod a termet.  Beszélgetéssel, matracod helyének változtatásával mások figyelmét, koncentrációját/meditációját ne zavard az óra előtt/alatt és az óravégi pihenő folyamán. Ha kiesnél egy gyakorlatból a lehető legkevesebb mozgással próbálj visszaállni a helyedre.
.     A jóga órákon kizárólag az adott órát vezető oktató által instruált gyakorlatok végezhetők. Amennyiben elfáradtál vagy nem esik jól a gyakorlat, állj meg  a matracod közepén vagy térdelő ülésben (Fekvő gyakorlatoknál hason vagy háton fekve) várd meg míg újra be tudsz kapcsolódni. Érdemes meghagyni az első sort a már gyakorlott jógázóknak, mert rengeteget lehet tőlük tanulni.
.      Kérjük, hogy a hősugárzókat ne forgasd, ne kapcsold ki vagy be és ne állíts a hőfokon. Ha zavar, hogy a hősugárzó rád fújja a meleget vagy kevésbé szereted/bírod a meleget, akkor javasoljuk, hogy a hősugárzóktól minél távolabb, a terem belseje felé helyezd el a matracodat.
.      Kérjük, hogy a teremben ne nyisd ki az ablakot vagy a terasz ajtót se óra közben, se az órák között, a terem hőmérsékletét fontos hogy az oktató szabályozza.
·      Kérjük, a terembe csak a jógaórához szükséges felszerelést vidd (matrac, törölköző, víz). Minden mást el tudsz zárni az öltözőszekrénybe. A telefonod és az okosórád is megvár az öltözőben, a terembe nem hozhatod be! Jógamatrac és nagytörölköző használata kötelező. Polyfoamok és egyéb szivacsok használata tilos, mivel balesetveszélyes.
·      Kérlek, mindig zuhanyozz aznap mikor órára jössz, ne használj parfümöt, olajat és sportkrémet az óra előtt.
·      Az óra végén a matracot csendben akaszd fel száradni az arra kijelölt helyeken. Kérlek, mindig és csendben csukd be az ajtót magad után ha kilépsz a teremből.
·      Ha beteg vagy, kérlek, várd meg, amíg meggyógyulsz, s csak akkor gyere órára, hiszen nem szeretnéd, hogy társaid és tanárod is megbetegedjen.
.       Csak érvényes bérlettel rendelkező vendégeink, névvel és tagsági számmal ellátott jógamatracait (méretei 183x61x0,4) áll módunkban tárolni, máskülönben az itt hagyott matrac kidobásra kerül.  A matrac stúdiónkban tárolásának feltétele, hogy legalább 3 havonta hazaviszed kimosni.
.       A jógastúdió területére üveget behozni tilos, mert balesetveszélyes!

Az öltözőben:
·      A higiéniára fokozottan ügyelj, a jógastúdió területén lábzsák és papucs használata kötelező!
·      Kérjük, ne hagyd a ruháidat, törölközőidet, papucsod, zsebkendőd, ásványvizes üveged óra után az öltözőben (a teremben sem) és az öltöző szekrényedet is ürítsd ki! Az itt hagyott tárgyak minden hónap utolsó napján kidobásra kerülnek! Addig a női öltözőben elhelyezett kosárban keresheted.
·      Az ásványvizes palackokat szelektív gyűjtjük, kérlek a kihelyezett kukákba összenyomás után dobd be!
.       A stúdiót az óra vége után 45 perccel zárjuk, kérlek ezt vedd figyelembe az óra utáni zuhanyzás, öltözés során.

A bérletek névre szólnak, nem átruházhatók, nem hosszabbíthatók.

Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!